Anderlecht wint met 4-1 tegen Gent

WOENSDAG, 11 MEI 2011, 22:55 - nicolasfrutos19

Na een 4-1 overwinning behoudt Anderlecht nog een waterkansje op de 31e landstitel. Na de overwinning van vanavond komt Anderlecht op drie punten van leiders Standard en Genk.

Olivier Deschacht stond na maanden blessureleed weer in de basis, ten koste van Lecjaks. In de eerste helft kreeg Anderlecht niets gedaan en Gent dat de wet dicteerde. De bezoekers bleven tikken en het kwam na 25 minuten op voorsprong: 0-1 Arbitman.

De Israëliër scoorde met geluk. De bal week af op het been van een slidende Deschacht, dat door een boog achter Schollen in de goal ging, die op het verkeerde been stond.

Op een kopbal van Badibanga na, kon Anderlecht geen vuist maken. De thuisploeg morde, tot Lukaku de onverdiende 1-1 maakte, meteen zijn 15e van de avond. KIjestan kopte de bal in de loop van Lukaku, die alleen op Jorgacevic afging, en via de doelman kon gelijkmaken.

In de tweede helft schoot Anderlecht wel sterk uit de startblokken en na vijf minuten stond het al 2-1 op voorsprong. Suarez snoepte de bal af van Grondin, en die legde terug naar Veselinovic, die op Jorgacevic trapte. De bal viel voor de voet van Badibanga, die zo meteen zijn eerste goal van het seizoen binnentrapte.

Anderlecht was bevrijd, tikte verder en maakte de 3-1. Lukaku werd weggestuurd, hij omspeelde Jorgacevic en nog met Suler in zijn rug scoorde hij vanuit een scherpe hoek.

In de slotfase kon Suarez nog aandikken tot 4-1. De supporters waren de rampzalige eerste helft allang vergeten.