Michel Verschueren gelooft in kwalificatie

DONDERDAG, 19 DECEMBER 2019, 11:06 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS"Brugge favoriet vanavond? De titel verdienen ze, maar ze zijn te pakken". Met deze woorden begint het interview dat voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren gaf aan La Dernièrre Heure. Verschueren (88 jaar) verdedigt ook met hand en tand het beleid van zoon Michael, en verder deelt hij ook nog een sneer uit aan ex-trainer Hein Vanhaezebroeck.

Slapeloze Nachten

Mister Michel woont nog steeds alle wedstrijden (zowel thuis als uit) van Anderlecht bij. "Na een nederlaag heb ik nog altijd alle moeite van de wereld om de slaap te vatten, ik ben nog te gehecht aan Anderlecht", geeft Verschueren toe. Hij erkent dat Anderlecht dit seizoen enorm veel pech heeft gekend en om die reden was hij niet ontevreden met het punt die Anderlecht afgelopen weekend wist te behalen op het veld van Standard.

"Natuurlijk heeft niet alles met pech te maken. Wanneer een club in handen van een nieuwe eigenaar terecht komt kost dat nu eenmaal tijd". Maar Marc Coucke wordt omringt door personen met veel voetbalintellect. Vincent Kompany, Frank Vercauteren, Jean Kindermans en Pär Zetterberg kennen stuk voor stuk het klappen van de zweep." 

Hij voegde eraan toe dat er aan het einde van het bewind van Roger Vanden Stock te weinig echte voetbalkenners aanwezig waren, maar hij weigerde publieke verklaringen af ​​te leggen omdat hij niet langer deel uitmaakte van het sportieve kader van RSCA.

"Ik weet niet of ik nog in leven zal zijn bij de volgende titel van Anderlecht, maar ik voel me nog heel goed in mijn vel voor een man van mijn leeftijd. Ik hoop nog verschillende titels te mogen vieren met Anderlecht".

Bekerclash en de aanhoudende kritiek

'De Zilveren Vos' gelooft niet dat Club Brugge de uitgesproken favoriet is voor het bekertreffen van vanavond. "Natuurlijk doen ze het op dit moment beter dan Anderlecht, maar de jongste wedstrijden heb ik ook een aantal zwakheden gezien bij de West-Vlamingen".

Hij herinnerde de pers er ook nog even aan dat Club Brugge nog een lange weg af te leggen heeft om Anderlecht bij te benen als grootste club van het land. "Wat sommige media ook mogen beweren." Hij zegt verder dat Hein Vanhaezebrouck maar beter niet te hoog van de toren kan blazen. "Hij is mislukt bij Anderlecht en daarom is de kritiek die hij momenteel geeft goedkoop en misplaatst. Bovendien getuigd het van weinig klasse."

Hij merkt op dat het tegenwoordig een  nationale sport is geworden om Anderlecht te bekritiseren, zelfs voor mensen die nog nooit in hun leven hebben gevoetbald. Zoon Michael is een intelligent persoon die zijn functie als manager op een ondankbare tijd in de club op zich nam. Hij adviseerde zijn zoon om niet te veel over transfers te praten. Maar dit pas te doen na de mercato, eens de zaken zijn afgehandeld.

Hij kwam ook nog even terug op de kritiek van Jan Mulder op de open brief die Anderlecht vorige week de wereld instuurde. "Ik heb Jan Mulder toen opgebeld en heb hem het nummer van mijn zoon gegeven, zodat Michael hem persoonlijk de open brief kon uitleggen", dit tot ergernis van Jan Mulder.

Verschueren besloot het interview door te zeggen dat hij contact heeft opgenomen met Roger Vanden Stock na diens open hartoperatie. Een gebaar die de oud-voorzitter erg op prijs wist te stellen. Er blijft een groot respect bestaan tussen de twee paars-witte boegbeelden.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.