Mehssatou tekent profcontract

WOENSDAG, 18 DECEMBER 2019, 19:53 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Heuglijk nieuws op de vooravond van de bekerclash tegen Club Brugge. Want Nayel Mehssatou ondertekende vandaag zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. Mehssatou, in Brussel geboren, beschikt ook over een Chileens passport. Als jeugdinternational speelde hij zowel matchen voor Chili als voor België. De 17-jarige middenvelder ondertekende een contract tot 2022.

RSC Anderlecht ontdekte het talent van Mehssatou op de Foot & Fun activiteiten van de club, hij doorliep de volledige jeugdreeksen van de club. Directeur jeugdopleidingen Jean Kindermans zegt het volgende over Mehssatou: "Hij is mischien wel het voorbeeld van een jongen die iets langer over zijn traject doet, dan spelers als bijvoorbeeld Marco Kana. Maar dat is net het mooie aan onze opleiding. Je kan er op elk moment je kans krijgen, zolang je talent en hard werken blijft combineren".

Tijdens de Future Cup van 2019 in Amsterdam kwamen ook buitenlandse clubs het talent van Mehssatou op het spoor. Ondanks die interesse kiest hij bewust voor de club van zijn hart. "Anderlecht is mijn club. Hier wordt je uitstekend begeleid en je krijgt als jonge voetballer ook effectief kansen. Spelers als Youri Tielemans zijn voor ons echt een voorbeeld. Het is nu aan mij om hart te blijven werken en ervoor te zorgen dat ik evenzeveer kan doorbreken", aldus Mehssatou.
 





anderlecht-online forum