"Paars-Witte jonkies verdienen meer respect"

MAANDAG, 16 DECEMBER 2019, 12:36 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - JEUGD Tegenwoordig is het hip om aan 'Anderlecht-bashing' te doen. Het is een woord die zomaar in aanspraak kan komen om woord van het jaar 2019 te worden. Ruggengraatloze journalisten doen duchtig mee met deze populaire trend.Een gevaarlijk spelletje, bruggen verbranden die je in een niet zo verre toekomst nog over zal moeten. Met negativisme scoor je meer punten dan met positieve zaken aan te halen. Tussen al die populistische kudde schapen zijn er toch nog enkelingen die aan positieve berichtgeving doen.

Zo is er Stef Wijnants, sportanalist voor Het Belang van Limburg, die oppert voor meer respect voor de Anderlecht-jonkies. "Het verbaast me hoe veel en hoe hard de ganse voetbalwereld op Anderlecht afgeeft. Kijk naar de wedstrijd op Standard. Bij Paars-Wit stonden acht jongens op het veld van 20 jaar of jonger. Die jonge kerels verdienen meer respect. Iedereen gaat mee in het verhaal dat het schandalig slecht is hoe het er bij Anderlecht aan toe gaat, maar de harde realiteit is dat er amper jongens met ervaring tussen de lijnen staan. Ik weet niet of het team Play-Off 1 zal halen. Maar als er een paar jongens kunnen doorbreken wordt er een stevige basis gelegd voor de komende jaren."

Wijnants heeft het ook nog over de dramatische staat van het Luikse veld. "Eigenlijk had de wedstrijd niet op zo'n veld gespeeld mogen worden. We roepen met zijn allen dat we als Belgische competitie de aansluiting moeten maken met de Europese subtop. Wel, laten we maar eens beginnen met goede speelvelden. Heel Europa heeft de beelden van die verschrikkelijke grasmat gezien waarop Standard donderdagavond Arsenal partij gaf", besluit Wijnants.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.