Anderlecht verspeelt de titel definitief

ZONDAG, 8 MEI 2011, 00:05 - Skyhawk

Anderlecht ging vrijdag op het veld van Genk kopje onder. De titel is dood en begraven en door de winst van Standard lijkt ook de tweede plaats ver af. Jelle Vossen scoorde de enige goal van de match.

Anderlecht startte met een drietal kansen in vijf minuten, maar ook Genk kwam even dreigen. Paars-wit had de partij stevig in handen, maar slikte toch een goal na 20 minuten: Vossen kreeg te veel ruimte en pegelde binnen vanop 25 meter.

De bezoekers waren even aangeslagen, maar probeerden toch om de bakens te verzetten. Tot grote kansen kwam het echter niet. Proto ontsnapte tot twee maal toe aan rood: eerst ging hij door op Buffel, en daarna trapte hij Vossen onderuit. De tweede keer ging de bal op de stip, maar Toszer miste.

Veselinovic, die ingevallen was, had een reuzekans, maar Courtois redde goed. In de slotfase zagen we het beeld van elke match: de scheidsrechter die de Brusselaars benadeelt. Hubert speelde de bal met de hand in het strafschopgebied, maar De Bleeckere was zich van geen kwaad bewust.

De steriele druk van Anderlecht leverde verder niets meer op. Door gebrek aan creativiteit kwam het niet meer tot kansen. De partij eindigde op 1-0.