Murillo: "Kompany sprak me op WK al aan"

DINSDAG, 10 DECEMBER 2019, 14:05 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Nog een maand geduld en dan zien we Amir Murillo aan het werk in het Anderlecht-shirt. De nieuwe Panamese rechtsback kijkt uit naar zijn Belgisch avontuur. "Anderlecht is een ideale stap voor mij. Een grote stap voorwaarts in mijn carrière", zo vertelt hij.

Op 6 oktober speelde Murillo zijn laatste wedstrijd voor New York Red Bull. Sindsdien zit de competitie in de VS erop. De 23-jarige rechtsback zal zich in december bij Anderlecht voorbereiden op zijn debuut na de winterstop. Sinds begin augustus zat Murillo vooral op de bank: hij was te veel bezig met zijn transfer naar Europa en daardoor minderde zijn inzet op training, klinkt het.

Anderlecht-manager Vincent Kompany merkte Murillo voor het eerst op tijdens het WK in de wedstrijd tussen België en Panama. "Hij kwam me feliciteren voor mijn persoonlijke match tegen Eden Hazard. Hij deed zelf niet mee, maar deed wel de moeite om me aan te spreken", vertelt Murillo. "Onlangs belde hij me dan op om naar Anderlecht te komen. Ook twee Spaanse clubs toonden interesse, maar ik wilde naar Anderlecht."

Wat voor type speler is Murillo eigenlijk? "Ik ben snel, sterk en technisch begaafd. Goed in de mandekking en best compleet", vindt hij van zichzelf. Murillo noemt Dani Alves en Philippe Lahm zijn idolen en dat is ook het type rechtsback dat hij wil zijn.

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum