11-jarig Anderlecht-talent kiest voor PSV

DONDERDAG, 5 MEI 2011, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De elfjarige Remco Evenepoel ruilt Anderlecht volgend seizoen voor PSV Eindhoven. "Het project van PSV sprak ons aan", zo vertelt zijn vader in Het Laatste Nieuws. Toch zal het niet makkelijk worden voor de familie Evenepoel.


"Ik ben al meer dan vier jaar lid van paarswit. Nooit kwam ik voor een andere club uit. Aanvankelijk speelde ik steeds met jongens die een jaar ouder waren. Nu zit ik op leeftijd", aldus de jonge Remco.

Toch kiest hij nu voor een avontuur in Nederland. "Ik heb het steeds naar mijn zin gehad bij Anderlecht, maar het verhaal van PSV was toch bijzonder. Ik heb er uitgebreid met mijn ouders over gesproken. We vonden beiden dat ik deze kans niet mocht laten liggen."

Voor de jonge knaap wacht volgend seizoen een erg zwaar jaar. "Ik wil mijn zesde leerjaar afmaken in Lennik. Toch moet ik vier keer per week in Nederland gaan trainen en in het weekend ook nog eens een match spelen. Nadien zou ik dan mijn humaniora in Nederland voltooien."

Vader: "Ik speel met plezier chauffeur"

Ook voor het gezin van Remco verandert er veel nu hun zoon Anderlecht ruilt voor PSV. "Remco zal nooit kunnen zeggen dat we hem die kans hebben ontnomen. Hoewel het zwaar lijkt, is het juist zeer menselijk. Het eerste jaar wordt het moeilijkste. Vanuit Wilrijk rijdt er wel een clubbusje naar Eindhoven, maar je moet wel iedere dag in Wilrijk geraken. Ik offer me graag op als chauffeur."

"Nadien kan hij enkele dagen per week bij een gastgezin logeren. PSV heeft een vrouw in dienst die beroepsmatig de juiste pleegouders zoekt. De kinderen worden dagelijks van nabij begeleid. Van de jeugdcoach tot de materiaalman", aldus vader Patrick, die zelf ook beroeps-wielrenner was.

Vader Evenepoel heeft tot slot ook nog een woordje klaar voor Anderlecht. "Ik wil hen bedanken voor de voorbije jaren. In België zijn ze absolute top, maar het project van PSV sprak ons echter aan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.