Losada: "Ik wil in België blijven"

WOENSDAG, 4 MEI 2011, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds Charleroi zeker is van degradatie, zit het seizoen van Hernan Losada er op. Hij heeft nu volop tijd om een club te zoeken voor volgend seizoen. "De kans dat ik terugkeer bij Anderlecht is nul procent", laat hij weten.


Losada is nog steeds eigendom van Anderlecht, maar noch hijzelf noch Anderlecht gaan ervan uit dat hij nog een toekomst heeft in het Astridpark. Het voorbije seizoen hoorde hij ook amper iets van de club waarvan hij eigendom is.

"Herman Van Holsbeeck en het bestuur hebben me nooit gecontacteerd of gebeld. Ik hoorde wel teammanager José Garcia. En toen ik een kleine blessure opliep, hebben de dokters van Anderlecht mij gecontacteerd. Anderlecht betaalde wel nog altijd mijn loon, appartement en auto. Enkel de winstpremies werden door Charleroi betaald", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Toch heeft Losada de banden met Anderlecht niet helemaal doorgeknipt. "Eén keer per maand komen we met de Argentijnen samen: Biglia, Suarez en Chavarria. Sinds Biglia vader is, gebeurt dat vaker thuis. Vrijdag ben ik ook nog met Lucas Biglia op restaurant gaan eten."

"Heb al enkele aanbiedingen"

De kans dat Losada ooit nog voor Anderlecht speelt acht hij nihil. Over interesse heeft hij gelukkig niet te klagen. "Ik zou zeker in België willen blijven en ik heb hier nu al een paar aanbiedingen", zo klinkt het. "Mijn vader is mijn manager en houdt zich met mijn toekomst bezig. Maar ook Anderlecht beslist, want ik heb er nog één jaar contract."

Tegen een terugkeer naar Germinal Beerschot zegt de Argentijn alvast niet neen. "Maar dan moeten Anderlecht en Germinal Beerschot daar eerst een akkoord over bereiken."

"Geen idee wat er fout liep bij Anderlecht"

Nu zijn verhaal bij Anderlecht ten einde loopt, komt onvermijdelijk ook de vraag waarom hij er niet kon slagen. "Ik weet het niet. Het seizoen 2008-2009 was een slecht seizoen voor iedereen. Anderlecht kwalificeerde zich niet voor de Champions League en greep naast de titel."

Zijn falen bij Anderlecht betekent volgens Losada evenwel niet dat hij geen topclub aankan. "Wie dat zegt, gaat wel heel kort door de bocht. Bij Independiente in Argentinië heb ik vijftig wedstrijden gespeeld. Dat is een absolute topclub, die internationaal één trofee minder heeft dan AC Milan. Het is niet fair om me af te rekenen op één slechte ervaring", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.