"Prestaties waren minder door contractbeslommeringen"

DONDERDAG, 28 NOVEMBER 2019, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Albert Sambi Lokonga kan zich weer voor honderd procent focussen op het voetbal: zijn contractverlenging is in orde. De middenvelder reageert blij in de kranten. "Ik heb een contract gekregen dat me naar waarde schat."

Volgens Het Nieuwsblad tekende Sambi Lokonga een topcontract bij paars-wit. "Het doet me plezier dat de club me ziet als een uithangbord", zo zegt hij. Dat de onderhandelingen zo lang aansleepten, had volgens de middenvelder onder meer te maken met de onduidelijkheid over de optie in zijn vorige contract om dat éénzijdig te verlengen. "Ik probeerde in een bubbel te kruipen, maar mijn prestaties waren toch minder."

Eind goed, al goed. Sambi Lokonga stond niet te springen om Anderlecht nu al te verlatne. "Na mijn kruisbandblessure is het nog te vroeg om nu te vertrekken. Blijf ik me ontwikkelen, dan kan ik over afzienbare tijd een nieuwe stap zetten. Het is goed dat ik nog een tijdje met Vincent Kompany kan samenwerken."

"Vaak gelachen om die heisa"

De voorbije weken was er heel wat te doen over het feit dat Sambi Lokonga's broer en Standard-speler Paul-José Mpoku mee aan de onderhandelingstafel zat. "Waarom lekte dat nu uit?", vraagt Sambi Lokonga zich af. "Paul-José bezocht Anderlecht al vaker als mijn broer. Het is niet zo dat hij me vroeg om bij Standard te tekenen he. We hebben vaak hartelijk gelachen om al die heisa."

Volgens Sambi Lokonga geeft Mpoku raad aan meerdere spelers. "Zo gingen we onlangs eten met Alexis Saelemaekers. Als Alexis raad nodig heeft, mag hij die vragen. Ook al is mijn broer zijn makelaar niet."

"Play-Off 2? Er is de realiteit"

Sambi Lokonga kan zich nu weer volledig op het voetbal toeleggen. "Het is goed dat Trebel terugkomt. We hebben een goede band en spelen goed samen. Of ik rekening houdt met Play-Off 2? Er is de realiteit, maar zo ver wil ik niet nadenken. Met Vercauteren is er meer zekerheid, maar de principes van Kompany zijn niet weg. Dat zal tot resultaten leiden."



anderlecht-online forum