Van Crombrugge: "We scoren moeilijk"

MAANDAG, 25 NOVEMBER 2019, 12:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge toonde tegen Kortrijk weer eens zijn waarde voor Anderlecht. Enkele knappe reddingen waren nodig om geen doelpunt te slikken. Dat aan de overkant eveneens de nul bleef staan, is jammer. "We konden geen oplossingen vinden om het blok van Kortrijk te ontgrendelen."

Uiteraard is Van Crombrugge erg gelukkig als zijn ploeg de nul houdt. "Dat geeft ons enorm veel vertrouwen", stelt hij voor de microfoon van RTBF. "Dat geeft ons de kans om wedstrijden te winnen met maar één gescoord doelpunt. Maar momenteel is het moeilijk om te scoren. Vandaag ook weer. Het blok van Kortrijk stond goed georganiseerd. We konden geen openingen vinden om te scoren."

Even leek het erop alsof Anderlech het deksel op de neus zou krijgen. In de allerlaatste seconde trapte Christope Lepoint de bal pardoes voorbij Van Crombrugge. "Dan kan gebeuren. We drukten en duwden op zoek naar dat doelpunt, en dan valt het aan de overkant. Dat gebeurt vaak. Gelukkig deed de lijnrechter zijn werk goed. Het was duidelijk buitenspel."

Eerder dit seizoen speelde Anderlecht thuis ook al 0-0 gelijk tegen Waasland-Beveren. Telkens duur puntenverlies met het oog op Play-Off 1. "Dat zijn geen goede resultaten. Eer zijn nog veel wedstrijden. We moeten daarin punten pakken, zeker thuis."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.