Kostbaar puntenverlies na zwakke prestatie

ZONDAG, 24 NOVEMBER 2019, 20:02 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht is thuis na een zwakke wedstrijd niet verder gekomen dan een scoreloos gelijkspel tegen Kortrijk. Anderlecht begon slap en had een goede Van Crombrugge nodig om met 0-0 te gaan rusten. Na de pauze ging het tempo ietwat naar omhoog wat ook resulteerde in enkele kansen. Chadli trapte de beste kans van de wedstrijd op de Kortrijk-doelman. Anderlecht verliest erg dure punten in de strijd voor play-off 1.

Kortrijk nam de wedstrijd meteen in handen en de thuisploeg dreigde enkel flauw via Saelemaekers en Chadli. Kortrijk hield heel makkelijk stand en in de 28ste minuut kreeg Anderlecht een grote waarschuwing toen Mboyo van kortbij op doel kon koppen. Van Crombrugge was echter bij de les. Twee minuten later schoot Chadli de beste kans in de eerste helft voor Anderlecht in het zijnet.

Kortrijk bleef geregeld dreigen. Zo kon Ocansey Dewaele makkelijk aftroeven, maar was zijn controle niet goed genoeg om te kunnen afdrukken. Niet lang later werd Van Crombrugge nogmaals getest toen Kage op doel schoot. Roofe kopte het laatste Paars-witte wapenfeit van de eerste helft hoog over.

Na rust begon Anderlect beter. Roofe besloot echter zonder finesse en een lob van Lokonga werd van de lijn gekeerd. De druk was echter van korte duur en het niveau zakte opnieuw weg. Pas in de 80ste minuut kreeg Paars-wit opnieuw een kans. Chadli stond na een mooie combinatie oog in oog met Jakubech, maar de Slovaakse debutant redde de poging van de  Rode Duivel.

Meteen daarna blokkeerde de ingevallen Sardella een poging van Ocansey, waardoor een grote kans voor Kortrijk werd vermeden. Chadli trapte nog een vrije trap op de kruising en Kiese Thelin probeerde te houterig om een kopbal van Roofe in doel te verlengen. In de toegevoegde tijd redde de lijnrechter Anderlecht van een nog grotere tegenslag. Lepoint trapte de bal tegen de netten, maar hij stond buitenspel.

Anderlechte speelde zo voor de derde maal dit seizoen 0-0 op eigen veld. De sterkhouders van de laatste weken lieten het vandaag afweten. Enkel Chadli kon wat dreigen, maar zakte ook weg voor een groot deel in de tweede helft. Met het moeilijke programma op komst voor de winterstop, zijn dit erg kostbare punten die verloren zijn gegaan in de inhaalrace om alsnog play-off I te halen.