"Anderlecht moet contract bieden dat mijn waarde weerspiegelt"

VRIJDAG, 15 NOVEMBER 2019, 09:36 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - INTERVIEWS In een interview met Het Nieuwsblad heeft Albert Sambi Lokonga nogmaals verklaard dat hij nog twee jaar voor Anderlecht wil voetballen. Intussen blijven de onderhandelingen over een nieuw contract wel aanslepen. 

"Ik wil nog twee jaar bij Anderlecht blijven, maar dan moet de club mij een contract aanbieden dat mijn waarde correct weerspiegelt", vertelt Sambi Lokonga. Anderlecht lichtte vorige week eenzijdig de optie in Sambi Lokonga's contract waardoor hij nu tot medio 2021 vastligt. "Een goede keuze", noemt de middenvelder die actie. "We zullen op het gemak bekijken hoe we de onderhandelingen eventueel kunnen verderzetten. Niemand moet ongerust zijn."

Maar is dat wel zo? Let op het woordje 'eventueel' in de voorlaatste zin. De advocaten van Sambi Lokonga contesteren die eenzijdige contractverlenging. Zij menen over argumenten te beschikken dat dit niet rechtsgeldig is. Volgens het Nieuwsblad is de kans reëel dat Sambi Lokonga zo een vrije speler wordt na dit seizoen.

"Dankzij Kayembe kan ik in zetel voetballen"

Na de komst van Frank Vercauteren kreeg Sambi Lokonga met Edo Kayembe een breker naast zich op het middenveld. De jonge Luikenaar voelt zich goed naast Kayembe. "Met Edo rond mij voetbal ik in een zetel. Hij heeft veel duelkracht, waardoor ik uit het duel kan voetballen. Ik kan ook meer opduiken in het strafschopgebied van de tegenstander. Dat ligt me wel."

Een volgende stap in de ontwikkeling van Sambi Lokonga is om meer een leider te worden. De coaches moedigen hem hierin aan. "Ik heb niet het karakter om de kleedkamer bij elkaar te schreeuwen. Mijn broer Paul-José Mpoku is meer een prater. Ik besef dat ik hierin nog stappen moet zetten."

Bron: Het Nieuwsblad (Joost Marynissen)anderlecht-online forum