Cobbaut: "Dit voelt als eerste schooldag"

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2019, 20:52 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Elias Cobbaut beleeft zijn eerste dagen bij de 'grote' Rode Duivels. Tijdens het EK voor U21 overtuigde hij Roberto Martinez en vijf maanden later haalt de Spanjaard hem erbij. "Ik had dit echt niet zien aankomen", vertelt Cobbaut bij Sporza. "Ik ga ervan genieten, of ik nu speel of niet."

Ik besef het nog niet helemaal. Bij de mensen rond mij drong het sneller door. Ik ben geschrokken van mijn selectie. Ik zag het echt niet aankomen. Ik had mijn mijn vriendin een weekendje Amsterdam gepland, dus dat hebben we moeten annuleren. Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg. Ik ga zo goed mogelijk mijn best doen en zien wat er komt."

In september speelde Cobbaut met Sergio Aguero en co in de galawedstrijd van Vincent Kompany. "Maar dit vind ik straffer. Het is voor mijn eigen land en ik heb hiervoor gewerkt. Ik ga ervan genieten. Op de training en ernaast. Ik ga proberen zoveel mogelijk te leren voor de toekomst. Ik wil ervaring opdoen. Kijken hoe die topspelers trainen en leven."

Vorig seizoen stond Cobbaut lang aan de kant door een blessure. In augustus keek hij toe vanuit de tribune. En nu is hij Rode Duivel. "Je kan gerust zeggen dat het snel gaat", beseft de Mechelaar. "De laatste weken speel ik en ineens ben ik Rode Duivel. Ik moet nu met mijn voeten op de grond blijven en blijven werken."

Door de afwezigheid van Jan Vertonghen en een blessure bij Thomas Vermaelen is het niet uitgesloten dat Cobbaut speelminuten krijgt. "Dat zou mooi zijn. Zelfs al is het maar dertig seconden. Of ik zenuwachtig ben? Dit voelt als een eerste schooldag. Natuurlijk ben je wat nerveus omdat je in een nieuwe omgeving komt. Een voetballer moet zijn zenuwen onder controle kunnen houden. Ik ga ervan genieten, of ik nu speel of niet."

Bron: Sporzaanderlecht-online forum