Advocaten Sambi Lokonga twijfelen over contractverlenging

DONDERDAG, 14 NOVEMBER 2019, 07:54 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS De advocaten van Albert Sambi Lokonga onderzoeken of juridisch alles correct verlopen is bij de eenzijdige contractverlenging door Anderlecht. Vorige week lichtte paars-wit een optie in het contract van de middenvelder. De advocaten kijken nu of dit wel rechtsgeldig was.

Anderlecht en Sambi Lokonga zijn al geruime tijd aan het onderhandelen om de eind dit seizoen aflopende overeenkomst te verlengen. Dit contract bevatte een clausule die Anderlecht toeliet om eenzijdig het contract met een jaar te verlengen. Met een aangetekende brief activeerde Anderlecht vorige week deze clausule.

De advocaten van Sambi Lokonga gaan nu na of de clausule wel rechtsgeldig was. Voldeed Anderlecht aan alle kleine lettertjes? In de zomer dacht STVV op dezelfde manier het contract van Alexis De Sart te hebben verlengd, maar toen bleek er iets niet in orde waardoor hij transfervrij naar Antwerp kon verkassen.

Sambi Lokonga zelf gaf onlangs te kennen graag nog even bij Anderlecht te blijven. Wel wil hij boter bij de vis, zo klinkt het. Het jeugdproduct is een vaste waarde en een chouchou bij de supporters. Dat wil hij vertaald zien in de cijfertjes. Omdat Anderlecht het financieel niet breed heeft, zorgt dat voor zware onderhandelingen.

Als blijkt dat de contractverlenging niet rechtsgeldig is, dan heeft Sambi Lokonga nog maar een contract voor een half jaar. Anderlecht zal dan snel een gewoon akkoord moeten vinden met de speler. Anders zullen de buitenlandse clubs in januari massaal aankloppen bij de 20-jarige middenvelder.

Bron: Het Nieuwsblad (jug, bfa, bla)anderlecht-online forum