Nog maar eens een boete voor RSC Anderlecht

WOENSDAG, 6 NOVEMBER 2019, 13:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE RSC Anderlecht kreeg vandaag zijn zoveelste boete voor rookbommen in het sfeervak. De feiten dateren van 20 oktober 2019 tijdens de wedstrijd tegen Sint-Truiden. Na de 3-1 van Kemar Roofe ging er een witte rookbom af in tribune vier. De feiten hadden wel geen invloed op de wedstrijd. 

Toch kreeg de club opnieuw een boete onder de neus geduwd van 2.500 euro. De voetbalbond is streng op gebied van pyrotechnisch materiaal en heeft een zero-tolerantie beleid ingevoerd. 

RSC Anderlecht verdedigde zich tegenover de Geschillencommissie en voerde aan dat het al verschillende maatregelen heeft genomen. Supporters die betrapt worden met vuurwerk in het stadion krijgen een stadionverbod. Binnenkort start de club ook met een verbetert camerasysteem  in het Lotto Park. 

Maar hun argumenten waren niet doeltreffend, paars-wit kreeg alsnog een boete van 2.500 euro waarvan 1.000 euro met uitstel. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.