Twee juiste ingrepen van de VAR

MAANDAG, 4 NOVEMBER 2019, 20:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De Professional Refereeing Department heeft uitleg gegeven bij de VAR-beslissingen tijdens Anderlecht - Gent en Anderlecht - Cercle Brugge. Zowel bij de strafschop voor Gent als het afgekeurde doelpunt van Cercle kwam hij correct tussen.

Donderdag tegen Gent kreeg Anderlecht kort voor tijd een strafschop tegen na tussenkomst van de VAR. "Speler Cobbaut raakt/speelt de bal met zijn elleboog, die zich een onnatuurlijke positie bevindt (weg van het lichaam en maakt zijn lichaam daardoor groter). Het was een correcte VAR-interventie en correcte beslissing van de scheidsrechter om een strafschop te geven", zo klinkt het.

Gisteren tegen Cercle keurde de scheidsrechter de gelijkmaker van Foster af nadat de VAR ingreep. "De doelman heeft de bal tussen zijn handen (de doelman heeft controle over de bal, zoals voorgeschreven door de spelregels, regel 12.2) wanneer deze door een aanvaller van Cercle in doel wordt getrapt. De beslissing om het doelpunt af te keuren is een terechte beslissing, na een correcte VAR-interventie. Het was zeer moeilijk voor de scheidsrechter om deze actie live te kunnen waarnemen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.