Verschaeren pakt eerste geel in carrière

ZONDAG, 3 NOVEMBER 2019, 20:04 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Yari Verschaeren zorgde in de extra tijd van Anderlecht - Cercle Brugge voor een primeur: de 18-jarige middenvelder pakte zijn eerste gele kaart als A-speler bij Anderlecht. Met dank aan scheidsrechter Nicolas Laforge, want geel was eigenlijk overdreven.

Op slag van rust kreeg Verschaeren een duw van Cercle-speler Dekuyper. Te licht voor een strafschop, maar een fopduik was het zeker ook niet. Toch oordeelde Laforge zo en dus kreeg Verschaeren zijn eerste geel karton in het A-elftal van Anderlecht.

Pas in zijn 36e wedstrijd, 35 in de competitie en één in de Europa League, slingert een scheidsrechter Verschaeren op de bon. Een teken van de sportiviteit die het Anderlecht-product tentoon spreidt.

Bij de Belgische U21 kreeg hij op het EK in juni ook al eens een gele kaart. Ook toen ten onrecht. De scheidsrechter liep met de ogen open in een Italiaans stukje commedia del'arte.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.