Vanhaezebrouck: "Niet verrast door het aantal blessures"

ZATERDAG, 2 NOVEMBER 2019, 08:40 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck heeft bij Playsports zijn visie gegeven over de talloze blessures die er momenteel bij Anderlecht plaatsvinden. Volgens de ex-trainer neemt Marc Coucke het niet altijd even nauw met de medische keuring van nieuwe, bekende spelers.

Vanhaezebrouck beweert dat er bij Anderlecht spelers zijn aangetrokken die medisch niet op voorhand werden getest. Hij verwijst hiervoor dus naar voorzitter Coucke die grote namen wil aantrekken, ook al zijn die spelers blessuregevoelig. Hetzelfde gebeurde ook al bij Oostende, zegt Vanhaezebrouck.

Volgens de ex-trainer ontstaan er dan uiteraard later problemen wanneer die spelers effectief geblesseerd geraken en wordt er dan naar de medische staf gekeken die deze spelers soms zelfs niet mocht testen. Vanhaezebrouck zou zelf een aantal transfers geweigerd hebben omdat hij wist dat die spelers onvoldoende fit waren of over een te kleine motor beschikten.

Over de medische staf zei Vanhaezebrouck ook nog dat er vorig jaar vier dokters waren, maar dat niemand precies wist wie wat mocht en kon doen. Ook de verstandhouding was niet optimaal, volgens Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck vindt niet dat men deze uitspraken mag beschouwen als een afrekening met Anderlecht, dat is volgens hem afgehandeld.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.