Anderlecht geeft zege weg in slotfase

DONDERDAG, 31 OKTOBER 2019, 22:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Na twee overwinningen heeft Anderlecht nu voor de tweede keer op rij gelijk gespeeld. Na twee doelpunten van Kemar Roofe leek paars-wit op weg naar de zege. In de laatste minuten gaf Anderlecht het alsnog uit handen. Play-Off 1 loopt zo steeds verder weg.

AA Gent had nog niet gewonnen op verplaatsing en wilde er in het Lotto Park meteen invliegen. Het zette Anderlecht hoog onder druk, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. Kaminski redde een schot van Sambi Lokonga. Ook de tweede poging kwam van de thuisploeg, maar Kaminski liet ook het schot van Kayembe niet passeren.

Derde keer goede keer voor Anderlecht. Saelemaekers zette de aanval op. HIj bediende de diep gespurte Cobbaut. Diens strakke voorzet vond Verschaeren aan de tweede paal en de jonge Rode Duivel trapte zijn tweede van het seizoen tegen de touwen. Lang kon Anderlecht niet genieten. Depoitre maakte gelijk. De lijnrechter stond met de vlag omhoog, maar de VAR corrigeerde: geen buitenspel en 1-1.

Bijna stond het meteen 1-2, maar Yaremchuk stuitte op Van Crombrugge. Op slag van rust probeerde Saelemaekers nog het nog twee keer, maar Kaminski liet zich niet verschalken. 1-1 na een boeiende eerste helft.

Anderlecht begon met meer vuur aan de tweede helft. Saelemaekers was de man die de lijnen uitzette. Wanneer de storm weer was gaan liggen, haalde Dejaegere Sambi Lokonga onderuit. Strafschop en Roofe faalde niet: 2-1. Amper twee minuten later belandde de bal weer bij Roofe. De Engelsman trapte zijn tweede van de avond vanop de rand van het strafschopgebied met een krul in doel.

Anderlecht leek gewonnen spel te hebben. Vercauteren bouwde met Zulj voor een bleke Vlap wat meer zekerheid in. Tien minuten voor tijd was het wel schrikken toen Bezus alleen voor Van Crombrugge opdook. De Anderlecht-goalie had een uitstekende redding in huis. Een minuut later kreeg Cobbaut de bal tegen de elleboog in de eigen zestien. Na uitvoering VAR-beraad ging de bal op de stip. Van Crombrugge redde de elfmeter van Yaremchuk, maar de Oekraïner was er als eerste bij om de rebound in doel te werken.

De vijf minuten extra tijd waren een zenuwachtige bedoening. Gent ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en werd beloond. Verdediger Plastun kopte drie minuten in de toegevoegde tijd de 3-3 voorbij Van Crombrugge.

Score: 3-3
Goal(s): 17' Verschaeren (1-0), 24' Depoitre (1-1), 68' Roofe (2-1, pen.), 70' Roofe (3-1), 84' Yaremchuk (3-2, pen.), 90+4' Plastun (3-3)

Anderlecht:Van Crombrugge, Luckassen, Kana, Cobbaut, Dewaele, Kayembe, Sambi Lokonga, Vlap (76' Zulj), Saelemaekers (85' Doku), Roofe, Verschaeren
AA Gent:Kaminski, Lustig (69' Castro Montes), Ngadeu, Plastun, Asare, Owusu, Odjidja, Dejaegere (72' Dompé), David (61' Bezus), Yaremchuk, Depoitre

Geel: 57' Depoitre, 78' Sambi Lokonga, 86' Plastun

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: Lotto Park