"Club maakte van in het begin duidelijk: Kompany is speler-manager"

DINSDAG, 29 OKTOBER 2019, 10:45 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gunther Van Handenhoven, de ex-teammanager van Anderlecht, was gisterenavond te gast bij Extra Time. Hij sprak over de rol van Vincent Kompany binnen de club en over zijn ontslag. Een ontslag dat hij zelf voelde aankomen: "Je voelt het als ze je niet meer nodig hebben."

Van Handenhoven licht de rol van Kompany toe in Extra Time: "Van in het begin maakte de club duidelijk dat Kompany speler-manager zou worden. Hij was ook aanwezig op de trainingen als speler, maar legde die ook stil om aanwijzigingen te geven. En dat mocht hij ook doen in zijn rol als manager naar het Engels model."

Ploegopstelling

Rond de ploegopstelling kwamen er de afgelopen weken veel vragen. Ook Van Handenhoven kan niet met zekerheid zeggen of Kompany effectief de ploeg opstelde op papier: "Toen het de moment was om de ploegopstelling te doen ging de deur van het bureau dicht voor mij. Kompany leidde het project, dat is duidelijk, maar of hij alle beslissingen nam. Dat niet nee, hij had daarvoor een staf rond hem".

Ontslag

Marc Coucke zette al verschillende personen van het oude bestuur en leiding aan de deur. Van Handenhoven denkt niet dat hij voor diezelfde reden zijn ontslag heeft gekregen. "Ik heb mijn ontslag wel een beetje voelen aankomen. Natuurlijk ben ik ontgoocheld. Maar ik heb er zo lang rondgelopen, op een bepaald moment voel je dat ze je niet meer nodig hebben."

"Kompany en Verschueren hebben het mij in een open en eerlijk gesprek meegedeeld. Ze hebben niet gezegd dat ik weg moest, omdat ik nog van het vorige regime ben. Er is natuurlijk veel veranderd de voorbije maanden. Maar ik denk niet dat dat het doorslaggevende argument was. Anders zou dat spijtig zijn."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.