Waar zijn Saief, Musona en Makarenko?

DINSDAG, 29 OKTOBER 2019, 09:42 - SJonas35
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Om en bij de vijf miljoen euro hebben ze gekost, maar waar zijn Kenny Saief (foto), Yevheni Makarenko en Knowledge Musona? Ondanks dat ze fit zijn, heeft niemand van het drietal een minuut op het veld gestaan.

De Israëlische-Amerikaan Kenny Saief, nog maar 25 jaar, keerde deze zomer terug van een uitleenbeurt aan FC Cincinatti. Bij zijn aankomst op Neerpede, wist de linksbuiten meteen waar hij aan toe was: Vincent Kompany rekende dit seizoen niet meer op hem. Dat maakte de speler-manager ook meteen duidelijk op de eerste training. Sindsdien werd hij op training gebruikt om de gaten op te vullen en dat op onbekende posities voor hem. Op deze manier heeft Saief zich nooit kunnen tonen en geen enkele keer deel kunnen uitmaken van de wedstrijdkern. 
Met de komst van Vercauteren hoopt Saief zich te kunnen profileren als basispion, na een kleine blessure in de voorbije 2 weken.

Knowledge Musona miste in juni nog een reuzegrote kans voor een leeg doel in de Afrika Cup met Zimbabwe. Na dit kampioenschap werd hij geopereerd aan het lieskanaal met een bijhorende, lange revalidatie. Sindsdien zat ook hij geen minuut in de wedstrijdselectie. STVV zou deze zomer geïnformeerd hebben naar een uitleenbeurt, maar zonder gevolg. Vorig seizoen werd de aanvallende middenvelder nog verhuurd aan Sporting Lokeren - enigszins tegen zijn wil in - omdat dit de enige club was die zijn volledige loon wou overnemen. Hij degradeerde met de Waaslanders en zou deze winter graag meer inspraak hebben in een transfer. Het liefst wilt Musona naar een Belgische club.

Yevheni Makarenko concurreerde met Kums op het middenveld na zijn transfer van KV Kortrijk naar Anderlecht. Een hielblessure bleef hem echter achtervolgen. In mei werd hij dan geopereerd, in de hoop om in de voorbereiding van het nieuwe seizoen te kunnen aansluiten. Maar een wrijving tussen het bot en zijn achillespees zette een groot kruis door die comeback. Twee weken geleden is hij eindelijk verlost geraakt van deze vervelende blessure, maar hij heeft geen enkel wedstrijdritme. Dat gecombineerd met zijn houterige speelstijl, zal vermoedelijk de doorslag geven voor Vercauteren en co om hem de komende weken niet te gebruiken. Bijgevolg mag Makarenko dus een andere ploeg uitkiezen.

Bron: Het Nieuwsbladanderlecht-online forum