Vercauteren ontgoocheld in wisselspelers

ZATERDAG, 26 OKTOBER 2019, 22:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Offensief liep het erg stroef voor Anderlecht in Eupen, maar toch wisselde Frank Vercauteren slechts één keer. Enkel Francis Amuzu kreeg zijn kans. Jongens als Michel Vlap, Peter Zulj en Isaac Kiese Thelin bleven aan de bank gekluisterd. "Het is voor mij belangrijk dat spelers zich tonen op training", vertelde Vercauteren na afloop.

"Als je wisselt, moet je overtuigd zijn dat de invallers beter zijn. Als dat niet zo is, dan wissel je niet. Het was ook belangrijk om de controle te behouden. In de tweede helft zag je op sommige momenten welk gevaar we liepen", vertelde Vercauteren op zijn persconferentie na de wedstrijd.

Volgens Vercauteren maak je bij een wissel steeds de afweging of je meer, dan wel minder risico's wil nemen. "Je wil niet iets scheef trekken. Je kan meer wisselen, maar je denkt na over de gevolgen die dat kan hebben in positieve of negatieve zin."

"Ik zag deze week ook wie er aanwezig was op training. En dan bedoel ik niet fysiek aanwezig. Het blijft voor mij belangrijk dat spelers zich tonen op training. Sommigen moeten de training gebruiken om zich in de kijker te zetten, om de trainer van gedacht te doen veranderen."



anderlecht-online forum