Anderlecht denkt aan Jordan Lukaku

ZATERDAG, 26 OKTOBER 2019, 09:42 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Het Nieuwblad meldt deze ochtend dat Anderlecht aan Jordan Lukaku denkt om de defensie te versterken. De offensieve linksachter van Lazio Roma werd het afgelopen jaar afgeremd door blessures, maar is nu weer volledig fit. Jordan beschikt bij de Romeinen nog over een verbintenis tot medio 2022, waardoor een uitleenbeurt reëler lijkt dan een definitieve transfer.

Blessureleed

De laatste wedstrijd van Jordan Lukaku dateert al van 20 januari 2019. Verkalking in beide knieën zorgde ervoor dat het afgelopen seizoen een maat voor niks werd. Lukaku liet zich opereren, waarna een lange revalidatie volgde.

Nu is Jordan terug 100% fit en wil hij zo snel mogelijk zijn oude vorm terugvinden. Bij Lazio is dat geen evidentie, daar de linksachter niet is ingeschreven voor de Europa League en er met Stefan Radu en Senad Lulíc twee boegbeelden in het team staan.

Momenteel doet Sieben Dewaele dienst als linksachter, en dat doet hij zeker niet onaardig, maar hij is geen zuivere linksachter en bovendien speelt hij tegen zijn voet. Elias Cobbaut is wel opgeleid als linksachter, maar hij rendeert dan weer beter als centrale verdediger. Daarom is het niet onlogisch dat Anderlecht bij Jordan Lukaku uitkomt.

Anderlecht verkocht Lukaku in de zomer van 2014, na een succesvolle uitleenbeurt, voor één miljoen euro aan KV Oostende. Marc Coucke kent hem zeer goed, want het was onder zijn bewind dat 'De Kustboys' Lukaku in de zomermercato van 2016 voor vier miljoen euro verkochten aan Lazio Roma. Transfermarkt schat zijn waarde momenteel op zes miljoen euro.


Neerpede defensie

Met het aankomende EK van volgende zomer in het achterhoofd heeft Jordan Lukaku nood aan zes goede maanden waarin hij zijn kwaliteiten kan tonen. Indien het effectief tot een transfer komt, dan zou het wel eens kunnen dat de volledige defensie op Neerpede is opgeleid. Met Lukaku - Kana - Kompany - Vanden Borre zou de defensie helemaal 'Made in Neerpede' zijn.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.