"Ik verwachtte drie keer per maand te winnen, viel dat even tegen"

DONDERDAG, 24 OKTOBER 2019, 07:47 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge ruilde tijdens de zomermercato KAS Eupen in voor RSC Anderlecht. Zijn verwachtingen waren hoog toen hij tekende: geen schietkraam meer en drie keer per maand winnen. Maar dat draaide dus volledig anders uit. Toch ziet hij de toekomst positief tegemoet. 

RSC Anderlecht haalde Van Crombrugge voor zijn goed voetenwerk, al wil de doelman zich daar zelf niet blind op staren. Hij liet eerder al Ajax aan zich voorbij gaan. Van Crombrugge wou geen tweede keeper zijn, hij wou spelen en paars-wit gaf hem die kans op het hoogste niveau. 

"Toen ik hier aankwam had ik verwacht om minstens drie keer per maand te winnen. Viel dat even tegen", voegt de doelman er lachend aan toe. "We spelen wel goed hé, maar de resultaten volgden niet. De winst tegen STVV deed dan ook enorm veel deugd."

Tijdens de interlandbreak nam Frank Vercauteren over als T1, en de eerste drie punten volgden: "Vercauteren legt zijn eigen accenten, maar blijft ook trouw aan de filosofie. Het is nu allemaal een stuk efficiënter, dat zag je ook tegen STVV. We hebben ongelofelijk veel geoefend op stilstaande fases en dat heeft geloond. Vercauterens kennis is een meerwaarde voor de hele ploeg."

Play-off 1

Ondertussen blijft play-off 1 een vraagteken voor Anderlecht: "Het zou nochtans moeten hé. Anderlecht moet weer schrik aanjagen. Al hou ik mij niet echt bezig met het klassement. Ik keek daar bij Eupen ook niet naar", knipoogt Van Crombrugge.

Rode Duivels

Van Crombrugge is al een paar keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Vorige interlandbreak moest hij afhaken met een schouderblessure. Maar de ambitie om een vaste waarde te worden is er, hij gokt op het WK 2022. 
"Aan het EK denk ik niet. Met Courtois, Mignolet en Casteels ligt de rangorde bij de keepers vast. En dan mogen we ook Matz Sels niet vergeten. Maar het WK 2022 speelt wel in mijn achterhoofd. Dan zou ik er graag bij zijn", besluit Van Crombrugge.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.