Bond ziet geen graten in aanwezigheid Mpoku bij contractbesprekingen

DINSDAG, 22 OKTOBER 2019, 07:29 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

ANDERE RSC Anderlecht is druk bezig met onderhandelingen met Albert Sambi Lokonga. Stijn Francis is makelaar van de jonge middenvelder maar ook zijn broer Paul-José Mpoku schuift steeds mee aan de onderhandelingstafel. Volgens de Belgische Voetbal Bond mag dat ook, zolang hij niet actief optreedt als makelaar. 

Het is natuurlijk wel iets dat de wenkbrauwen doet fronsen, een actieve speler bij Standard die naar RSC Anderlecht afzakt om er de contractbesprekingen van zijn broer bij te wonen. Stijn Francis juigt de aanwezigheid toe: "Als familie bij de besprekingen wil zijn als ondersteuning, kan ik dat alleen maar toejuichen. Mpoku is niet de zaakwaarnemer van Albert Sambi Lokonga, dat ben ik. Mpoku is de broer van de speler."

Natuurlijk is de perceptie anders, iets waarvoor paars-wit onlangs nog beboet werd. Er was "perceptie" dat Vincent Kompany trainer was en dat terwijl hij geen trainersdiploma heeft. Gevolg: een boete van de Licentiecommissie, Anderlecht ging niet in beroep maar was het totaal niet eens met die uitspraak. 

Terug naar het geval Mpoku dus waar de Bond de volgende uitleg aan geeft: "Zolang de spelers zelf niet actief zijn als effectieve makelaar, is er geen probleem". Maar geen mens die weet wat er daar aan de onderhandelingstafel juist gebeurd. 

Bron: HLN (NVK)anderlecht-online forum