"Nacer wil heel seizoen op hoog niveau presteren"

ZATERDAG, 19 OKTOBER 2019, 22:25 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Nacer Chadli ontpopte zich sinds zijn komst naar Anderlecht tot een onmisbare pion. Hij is een leider op het veld en heeft een voet in zes van de zeven doelpunten die Anderlecht scoorde sinds zijn transfer. "Nacer voelt zich goed en belangrijk bij Anderlecht", vertelt zijn zus in Het Nieuwsblad.

Vincent Kompany polste Chadli in juni een eerste keer om naar Anderlecht te komen. Toen twijfelde hij. Een dikke maand later hapte hij wel toe. "Geen gemakkelijke keuze", zegt zijn zus Samira. "Maar het project van Kompany sprak hem aan."

Volgens Samira speelde het ook mee dat met Kompany en Simon Mignolet andere Rode Duivels terugkeerden naar België. "Dat maakt de competitie sterker. Mijn broer is ook blij dat hij zich nu elke week kan tonen in België. Daarvoor kenden de mensen hem enkel van de Rode Duivels."

De voorbije twee seizoenen speelde Chadli niet veel. Toch vond hij snel zijn draai bij Anderlecht. "Nacer voelt zich goed en belangrijk. Hij heeft een goede band met zijn ploegmaats. Hij wil een heel seizoen op een hoog niveau presteren."

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum