De Bruyn: "Ik zie me daar nog zitten, bij Van den Brom"

VRIJDAG, 18 OKTOBER 2019, 09:51 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Alexandre De Bruyn staat zondag voor het eerst in zijn leven als profvoetballen op het veld in het Astridpark. Jarenlang leek hij voorbestemd om één van de nieuwe sterren van Anderlecht te worden. Twee zware knieblessures beslisten anders. Maar op zijn 25e is hij eindelijk basisspeler in eerste klasse. Bij Sint-Truiden.

In mei 2013 leek De Bruyn klaar om Anderlecht te veroveren. "Ik zie me daar nog zitten in het bureau van John van den Brom. Youri Tielemans en ik. Wij waren de jongeren die zouden doorschuiven naar de A-kern", zo vertelt De Bruyn vandaag in het Nieuwsblad.

Helaas, het noodlot besliste anders. Tijdens de voorbereiding blesseerde De Bruyn zich aan de knieschijf. Na vele maanden revalideren hervatte hij in januar 2014 de trainingen. Op de tweede oefensessie ging het mis met de andere knie.

"Toen brak mijn moraal", klinkt het nu. "Ik nam die tweede revalidatie niet serieus. In plaats van te fitnessen, trok ik op met vrienden. Soms zat ik tot 3 uur 's nachts op straat. Ik werd een hangjongere. Anderlecht werd gek."

Terug fit belandde De Bruyn bij de U21. Daar werd hij ploegmaat van Anthony Vanden Borre, verbannen na zijn beruchte jeanetten-interview. "Anthony en ik konden het goed vinden, maar Anderlecht heeft me die vriendschap achteraf verweten. Onzin, want op het veld waren we altijd serieus." 

Een nieuw contract kwam er niet en in 2015 zat De Bruyn zonder club. Een jaar later kon hij aan de slag bij Lommel in eerste amateur. 16 doelpunten en 11 assists later tekende hij in 2017 bij STVV. Na een aanpassingsjaar is hij dit seizoen een vaste waarde geworden.

Zondag volgt de grote terugkeer naar zijn Anderlecht. "Ik hoop dat ik scoor. Niet dat ik revanche wil nemen, maar ik wil tonen dat ik nog besta. Soms heb je tijd nodig om door te breken."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum