Kara: “Ik wou zelf vertrekken”

DONDERDAG, 17 OKTOBER 2019, 06:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een dik loon, chronische knieproblemen en nog steeds een speler van Mogi Bayat. Redenen genoeg dus waarom RSC Anderlecht af wou van Kara Mbodji. Al spreekt de Senegalees dat nu tegen: "Ik wou zelf vertrekken". In Qatar is hij weer basisspeler. 

Kara staat elke wedstrijd in de basis bij Al-Sailiya, samen met Mbark Boussafa is hij er één van de sterkhouders. Naar eigen zeggen had hij het gehad met België en wou hij zijn carrière ergens anders voortzetten. 

"Ik lees overal dat Anderlecht van mij af wou maar dat is zeker niet het geval, ik wou zelf vertrekken Ik wist dat er veel ging veranderen op de club en sprak met Vincent Kompany om hem te zeggen dat ik wou vertrekken."

De Senegalees volgt paars-wit nog en vertoeft ieder vrij moment ook in Brussel: "MIjn vrouw is zwanger van ons eerste kindje en is van plan om in Brussel te bevallen. We hebben er ook een appartement gekocht. Als ik stop met voetballen is het de bedoeling om daar ook te gaan wonen."

"Die 9 op 30 is heel pijnlijk, maar een echte verrassing is het niet. Je zal al enkele jaren dat het naar beneden ging met de club. Maar ze komen wel weer terug. Binnen een tweetal jaar maakt de jeugd de club weer succesvol. Maar misschien zouden ze nu wel beter toegeven dat dit een overgansjaar is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.