Verschaeren: "Ploegmaats wilden dat ik de strafschop trapte"

VRIJDAG, 11 OKTOBER 2019, 10:25 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Wat een avond voor Yari Verschaeren. Tegen San Marino toonde hij zich met een sterke invalbeurt en als kers op de taart scoorde hij zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels. "Wat een geweldig gevoel. Ik ben een beetje emotioneel", klonk het na afloop.

In zijn tweede interland mocht Verschaeren al meteen een strafschop nemen. "De ploegmaats wilden dat ik de strafschop nam. Yannick trok me over de streep en gaf me de bal. Ik wil hem daar echt voor bedanken. Ook bedankt aan de ploeg om me zo te steunen. Iedereen vangt me goed op, zowel de spelers als de coach als iedereen die rond de ploeg werkt."

"Of ik stress had toen ik achter de bal stond? Natuurlijk wel een beetje. Noem het gezonde stress. Ik had zulke momenten al ergens anders meegemaakt, maar dit was toch speciaal", aldus Verschaeren, die van bij zijn invalbeurt meteen goed in de match zat. "Ik voelde me goed vanaf mijn eerste balcontact. Ik probeerde gewoon om te spelen zoals ik altijd speel."

"Ik voel veel vertrouwen van de bondscoach", gaat Verschaeren verder. "Anders had hij me er niet bijgenomen en me geen minuten gegeven in Schotland en vandaag. De bondscoach stuurt me op alle vlakken en wil me beter maken. Dat doet me plezier. Ik wil hem bedanken voor dat vertrouwen."

Zondag in Kazachstan eerste basisplaats? "Dat weet ik niet. Maar wie weet. Daarna gaat de focus terug op Anderlecht."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum