Anderlecht betaalde Bayat 5,5 miljoen euro in drie jaar

VRIJDAG, 11 OKTOBER 2019, 09:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Aan geen enkele club verdiende Mogi Bayat zo goed geld als aan Anderlecht. Tussen 1 januari 2015 en 1 januari 2018, dus voor de komst van Marc Coucke, was Bayat betrokken bij veertig transacties bij Anderlecht. Dat leverde hem 5,5 miljoen euro op.

Het Nieuwsblad kon de cijfers inkijken van Bayat voor hij werd opgepakt in het kader van Operatie Propere Handen. De vermelde cijfers zijn 'wit'. Hoeveel hij daarnaast in het zwart bijverdiende, is niet duidelijk.

De meeste transacties deed Bayat met AA Gent: 47 in drie jaar tijd. Daarna volgen Anderlecht (40), Zulte Waregem (35), Racing Genk (26) en Udinese (11). Voor Club Brugge werkte Bayat slechts mee in zes dossiers. Dat leverde hem 647.350 euro op.

Opvallend: met Standard deed Bayat in die drie jaar slechts twee keer zaken. Vandaag zijn de Rouches zijn beste klant. Deze zomer leidde hij er maar liefst vijf spelers binnen en verdiende hij 1 miljoen euro aan de uitgaande transfer van Moussa Djenepo.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.