Officieel: Frank Vercauteren naar Anderlecht

DONDERDAG, 3 OKTOBER 2019, 16:08 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft het nieuws omtrent de komst van Vercauteren meteen aangekondigd op de officiële website. Vercauteren komt wel degelijk als hoofdcoach, Simon Davies wordt veldtrainer. Anderlecht bevestigt ook het vertrek van Frank Arnesen.

Na het onderlinge gesprek dat Kompany, Coucke en Verschueren hadden, is het trio niet bij de pakken blijven zitten. Het belangrijkste besluit was een hervorming van de technische staf.

De website van Anderlecht beschrijft Vercauteren als "een man van het huis met een enorme voetbalbagage en een onmiskenbare kennis van de Belgische competitie". Hij past ook in de filosofie van Kompany. Vercauteren staat bekend om met jeugd te werken en staat voor offensief voetbal. Logischerwijze steunt hij volledig de nieuwe visie van Kompany op Anderlecht.

Davies blijft aan boord en zal veldtrainer worden. Verschueren zegt dat Davies zich altijd heel hard heeft ingezet als T1 en dat ze hem weinig verwijten. Bijsturen was echter nodig. Davies zal een belangrijke rol spelen, omdat hij de principes kent van Kompany. Hij zal ook goed werk blijven verrichten onder Vercauteren.

Vercauteren verlaat zijn club OH Leuven en zal vanaf volgende week starten op Anderlecht. Hij is erg tevreden met zijn terugkeer naar Anderlecht. Hij beseft dat de club op een belangrijk kruispunt staat. Vercauteren vindt dat zijn kwaliteiten en de kwaliteiten van Kompany een perfect geheel vormen. Vercauteren kent Kompany goed, want hij was assistent-trainer toen Kompany debuteerde. Vercauteren wil uiteraard zo snel mogelijk wedstrijden winnen en hij gelooft in een mooie toekomst voor Anderlecht met de visie van Kompany. Kompany prijst zijn voormalige trainer bij Anderlecht en bij de Rode Duivels voor zijn inzicht, autoriteit, kennis en eerlijke analyses. Jonas De Roeck zal morgen als T1 fungeren in Charleroi.

Verschueren vertelde over het vertrek van Technisch Directeur Frank Arnesen dat hij een rol speelde in de transfers van Vlap, Luckassen en Arnstad, een beloftevolle Noor. Hij hielp ook met het uitbouwen van de scoutingcel. Uiteraard wenst hij de Deen veel succes in zijn verdere loopbaan.

Verschueren beseft dat Anderlecht door een hele moeilijke periode gaat en weet dat dit enkel kan veranderen door overwinningen te boeken. Hij zegt dat het bestuur blijft geloven in de ingeslagen weg, maar dat dit meer tijd kost dan men eerst voor ogen had. Hij benadrukt ook enkele blessures en belangrijke spelers die zich nog niet helemaal hebben kunnen tonen. Verschueren zegt dat ze de onvrede van de fans begrijpen, maar dat kiezen voor een project op lange termijn het moeilijkste is, zeker binnen bepaalde financiële mogelijkheden. "Maar RSC Anderlecht komt terug, met de steun van iedereen die de club in zijn hart draagt.”, aldus Verschueren.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.