Nieuwe coach in het vizier

DONDERDAG, 3 OKTOBER 2019, 07:55 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Deze week vond er een overleg plaats tussen Vincent Kompany, Marc Coucke en Michael Verschueren. Volgens Het Laatste Nieuws is de komst van een nieuwe coach niet uitgesloten. Kompany zou zelf tot die vaststelling zijn gekomen.

Kompany nam Simon Davies en Junior Ngalula mee uit zijn entourage naar Anderlecht, maar zij geven hem altijd gelijk. Jonas De Roeck en Pär Zetterberg waren al op Anderlecht voor de komst van Kompany en volgens de krant doen zij wat ze kunnen om Kompany op voetbalvlak te ondersteunen.

Kompany zou beseffen dat ze de hulp kunnen gebruiken van een ervaren coach. Na de talloze wissels zit de staf soms met vraagtekens, ook voor de match van morgen in Charleroi. Kompany is kritisch voor zichzelf en beseft dat het brengen van allemaal jaknikkers niet altijd een voordeel is geweest.

Een optie is dus dat er een nieuwe T1 komt. Davies zit weliswaar op de bank als trainer, maar volgens 'Het Laatste Nieuws' is het Kompany die de beslissingen neemt. Denk aan de wedstrijd in Brugge waar Kompany op de bank zat, terwijl hij vermoedelijk niet fit genoeg was om te spelen. Als de nieuwe trainer komt, is het lot van Davies onzeker, ook al zei Verschueren dat er niet aan Davies wordt getwijfeld.

Kompany wil echter niet zomaar iemand halen. De trainer moet volledig zelfstandig binnen het project kunnen werken en beslissingen kunnen nemen. Namen op de lijst zouden oude bekenden zijn als Besnik Hasi, Ariël ­Jacobs, Frank Vercauteren en ­Johan ­Walem. Vooral de naam van Vercauteren wordt met stip genoteerd omdat hij over het juiste profiel beschikt.

Het Laatste Nieuws meldt dat er mogelijk na de interlandbreak al een nieuwe trainer zou kunnen zijn.



anderlecht-online forum