Kompany: "We blijven ons voetbal spelen"

WOENSDAG, 25 SEPTEMBER 2019, 23:41 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Na de partij tegen Beerschot verscheen Vincent Kompany voor de microfoon van Sporza. Hij gaf aan dat zijn blessure wellicht meevalt en predikte opnieuw positivisme. "Ik wilde niet spelen zoals in Brugge. Dat was niet het voetbal waar we voor staan."

"Het was knokken", zo begon Kompany. "Beerschot heeft een coach die daarvoor staat, dus we wisten dat vooraf. Vandaag was het verhaal van het begin van het seizoen. We beginnen goed, kwamen in positie en wat we voorbereid hadden, werkte."

"Maar we worden gepakt op dingen die eruit moeten. Daar werken we ook elke dag aan. Neem die tweede tegengoal: we kunnen de bal ver weg koppen, maar doen dat niet. Bal landt in de rug en boem goal."

"In Brugge liever 5-0 verloren"

"Na de wedstrijd in Brugge was ik heel kwaad", vervolgde Kompany. "Ik sta niet voor voetbal dat we daar speelden. Dan verloor ik er nog liever met 5-0. Vandaag speelden we niet zoals in Brugge. Het was knokken, maar we speelden wel ons voetbal."

Kompany herhaalde meermaals dat hij Anderlecht vooral mooi voetbal wil zien brengen en dat de resultaten op dit moment ondergeschikt zijn. "We moeten vandaag twee keer zoa hard werken als de anderen om iets mee te hebben."

Kan deze felbevochte zegen een keerpunt zijn? "Dat kunnen we vandaag niet zeggen", vindt Kompany. "De komende matchen moeten we een goed gezicht tonen. We stappen er niet vanaf om ons voetbal te spelen. We willen positief voetbal spelen. We bouwen een toekomstverhaal en alles valt of staat met hoe we voetballen."

"Ik wilde een risico nemen"

Kompany zelf stond amper 25 minuten op het veld. Toen viel hij alweer geblesseerd uit. "Ik denk niet dat het even erg is als vorige keer. Vandaag zou sowieso risico nemen. Ik voelde me goed op training. Ik haat het als de jongens op een moeilijk moment voor de leeuwen staan en ik er niet bij kan zijn."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum