"Als Anderlecht-speler moet je altijd persoonlijkheid hebben"

DINSDAG, 24 SEPTEMBER 2019, 13:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De verplaatsing naar Jan Breydel is nooit geen gemakkelijke. En al zeker niet voor jonge spelers. Toch mag die sfeer geen intimidatie zijn voor de jonge spelers, benadrukt Simon Davies. "Dat moet nu eenmaal de wedstrijden zijn waarvoor ze spelen."

"Je bent speler van Anderlecht en je speelt op het hoogste niveau, dan moet je persoonlijkheid tonen. Daarbij als speler van Anderlecht moet je altijd persoonlijkheid hebben", zegt Davies, "Maar we gaan ook geen jonge spelers buiten de selectie laten omdat ze één slechte wedstsrijd hebben gespeeld. Dat maakt nu eenmaal deel uit van het leerproces. De selectie gebeurd op basis van de trainingen en de inzet, niet op basis van de vorige wedstrijd."

"Je moet je jonge spelers nu eenmaal ook omringen met ervaring. En die ervaring was wat minder de voorbije periode door blessures. Nacer Chadli heeft dat trouwens fantastisch opgevangen. Vincent Kompany is op terugweg en ook Kemar Roofe komt eraan. Daardoor is het evenwicht jeugd/ervaring wat hersteld. Ook Samir Nasri is op de terugweg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.