Anderlecht beboet voor supportersgezangen

WOENSDAG, 18 SEPTEMBER 2019, 21:34 - Nostak
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - ANDERE De geschillencomissie van de KBVB heeft Anderlecht een boete van 1000 euro opgelegd voor spreekoren aan het adres van scheidsrechter Bram Van Driessche. De feiten deden zich voor op de openingsspeeldag van de competitie in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Van Driessche noteerde ook dat hij een aansteker naar het hoofd toegeworpen kreeg.

In de 34e minuut ging Jerémy Doku tegen de grond in de zestien, het Anderlechtpubliek schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Van Driessche besloot om niet te fluiten.
Heel wat supporters reageerden furieus op de beslissing en zongen "Hij is een hoer van FCB". 

Vorig seizoen werd Anderlecht al eens op de vingers getikt voor gelijkaardige incidenten. Bondsprocureur Gilles Blondeau sprak over "een minimum aan respect voor de scheidsrechter" en eiste een boete van 3000 euro in plaats van de gebruikelijke 1000 euro. 

Het tuchtorgaan van de van de geschillencomissie oordeelde dat dit bedrag overdreven was, omdat Anderlecht het nodige had gedaan om dergelijke incidenten te voorkomen. "Een sanctie dringt zich op om een duidelijk signaal te geven. Maar het zou niet passen hier een hogere sanctie op te leggen, omdat Anderlecht in dit geval net meer ijver aan de dag legt dan in het verleden. Een zwaardere sanctie zou dat goede proces belemmeren", luidt het.

Bron: Sporza.beanderlecht-online forum