Officieel: Vanden Borre traint mee met U21

MAANDAG, 16 SEPTEMBER 2019, 14:59 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wat een uur geleden al in de pers verscheen is nu ook officieel gemaakt door RSC Anderlecht: Anthony Vanden Borre traint de komende maanden mee met de U21. De club wil Vanden Borre zo de kans geven om opnieuw op niveau te komen en misschien ook terug mee te draaien in Eerste Klasse. 

Anderlecht stuurde een officiële mededeling de wereld in om alle speculaties tegen te gaan. Het is dus niet onbestaande dat we in de toekomst Vanden Borre terug aan het werk zien bij de A-kern. Maar eerst werkt hij dus aan zijn fysiek bij de paars-witte beloften.

“Vanden Borre is opgegroeid in onze Academy en is een tijd geleden komen aankloppen met de vraag of we hem willen helpen om opnieuw wedstrijdfit te worden. Als club doe je dat uiteraard voor een kind van het huis”, zegt Sportief Directeur Michael Verschueren op de clubwebsite. “Als hij wil bewijzen dat hij nog kan terugkomen op topniveau, dan willen we hem daarvoor de beste faciliteiten geven, evenwel zonder de belofte dat hij bij de A-kern zal aansluiten. Hij moet rustig kunnen werken, op zijn ritme, zonder druk, maar met een permanente evaluatie.”

“Thuiskomen in een vertrouwde omgeving zal me goed doen. Ik ben de club enorm dankbaar dat ik de mogelijkheden krijg om me opnieuw voetballer te voelen. Het enige wat ik nu kan doen is werken, hard werken om op mijn 32ste nog kansen af te dwingen als profvoetballer. Ik verwacht niets, maar ik hoop dat ik mijn club iets kan teruggeven, alleen al bijvoorbeeld door mijn voetbalervaringen op training te delen met de jongens van de U21", aldus Vanden Borre.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.