Antwerp overklast Anderlecht na de rust

ZONDAG, 15 SEPTEMBER 2019, 16:46 - TCV
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Anderlecht blijft steken op vijf punten na een nieuwe nederlaag. In de tweede helft trok Antwerp het laken resoluut naar zich toe terwijl Anderlecht vooral moest rekenen op een sterke Van Crombrugge om de schade te beperken.

In de eerste helft had Anderlecht, dat weer zonder echte spits startte, licht overwicht op een goed georganiseerd Antwerp. Ex-Anderlechtspelers Mbokani en Defour stonden aan de aftrap. Grote kansen creëren lukte niet, maar Adzic, Vlap en Chadli konden toch af en toe dreigen. Antwerp was enkel gevaarlijk op de counter na balverlies van Cobbaut en Sandler. 

Anderlecht kwam weer in slaapmodus uit de kleedkamer en met al zijn ervaring profiteerde Antwerp daarvan. Saelemaekers leed balverlies op een gevaarlijke plaats en Refaelov kon Van Crombrugge in tweemaal vloeren. Anderlecht reageerde, maar na een goede dieptebal van Chadli was er niemand die op de goede plaats stond om de voorzet binnen te werken. Toch kwam Paarswit op gelijke hoogte nadat Chadli met een achterwaartse kopbal Bolat te grazen nam na een goede diepe bal van Sandler.

Van Crombrugge kon in de 65ste en 66ste minuut de meubelen redden, waarop eenmaal op mirakuleuze wijze na een kopbal van Mirallas. Ook de paal hield Anderlecht nog een keer recht. Sambi kreeg vervolgens tweemaal geel binnen vier minuten voor gelijkaardige fouten. Tien minuten daarna kreeg de pas ingevallen Miyoshi voldoende tijd van de Anderlecht-verdediging om eerst naar het thuisfront te bellen en om daarna vernietigend uit te halen met een schot dat in doel belandde. Niet lang later redde Van Crombrugge nogmaals en moest Sandler de rebound van Miyoshi van de lijn halen. Antwerp overklaste Anderlecht in de tweede helft op kracht, kwaliteit, intensiteit en ervaring. 

Anderlecht staat met 5 op 21 en een wedstrijd in Club Brugge in het verschiet. Het nieuwe Anderlecht lijkt een lange inloopperiode nodig te hebben om de pijnpunten weg te werken. Het jonge Paarswit kan nauwelijks kansen creëren, het start vaak zonder enige vorm van concentratie aan de tweede helft en het blijft bij momenten zeer zwak verdedigen. In deze wedstrijd werd het nogmaals duidelijk hoe beperkt de wisselopties zijn bij Anderlecht in vergelijking met een ploeg als Antwerp.Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum