Anderlecht - Antwerp: 1-2

ZONDAG, 15 SEPTEMBER 2019, 16:29 - SJonas35

WEDSTRIJDEN Anderlecht kon geen tweede topper op rij winnen. Na een overwicht in de eerste helft, kwam Antwerp op voorsprong via Refaelov. Chadli hing niet veel later de bordjes gelijk, maar door de rode kaart van Sambi Lokonga werd het moeilijk. Miyoshi legde dan ook de eindstand vast met een goal in de 87e minuut.

De eerste helft was kansarm, hoewel Anderlecht wel het overwicht had. Antwerp speelde op de counter maar wist - net als Anderlecht - nauwelijks kansen te creëren. Defour flirtte wel met uitsluiting na een gele kaart in de 13e minuut en een stevige overtreding in de 22e minuut.

De tweede helft startte Antwerp vol goede moed: Mirallas en twee maal Refaelov geraakten net niet voorbij de ijzersterke Van Crombrugge. Maar derde keer goede keer voor Refaelov. Na balverlies van Saelemaekers wist Refaelov de bal voorbij de Paars-Witte doelman te duwen. Het antwoord bleef een tijdje uit maar dankzij een missertje van Bolat, kon Chadli profiteren. De doelman schatte een verre bal van Sandler verkeerd in en Chadli stond op de goede plaats om de 1-1 binnen te knikken. Van Crombrugge moest zich meermaals bewijzen met enkele straffe reddingen, maar de doelman stond pal. Het wederoptreden van Sambi Lokonga eindigde in mineur. De jongeling kreeg in de 73e minuut een geel karton voor zijn neus en vijf minuten later mocht hij het veld verlaten na een tweede - terechte - gele kaart.
Vervolgens ging het van kwaad naar erger: Haroun scoorde bijna, maar de paal bracht redding voor Anderlecht. Aan de andere kant ging Chadli in de zestien meter liggen. Te makkelijk, oordeelde Visser en hij kreeg ook het gele karton voorgeschoteld.

Invaller Miyoshi was de matchwinnaar voor Antwerp. De Jappaner verschalkte Van Crombrugge met een afgeweken schot en hielp The Great Old naar een overwinning.