Arnesen: "Ik zie zeker een topcoach in Kompany"

WOENSDAG, 11 SEPTEMBER 2019, 14:34 - TCV
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Vandaag vindt de afscheidswedstrijd plaats in Manchester voor Vincent Kompany. Ook Technisch Directeur Frank Arnesen reisde mee naar Engeland en stond VTM analist Gilles De Bilde te woord.

Arnesen vindt het een unieke situatie. Volgens hem heeft Kompany als buitenlander niet enkel elf jaar voor City gespeeld, hij heeft er ook alles meegemaakt en bovendien een hele grote bijdrage geleverd aan de successen die de club heeft geboekt.

De Deen ziet in Kompany ook een topcoach in wording: "Momenteel is het nog een beetje moeilijk omdat hij ook nog speler is. Het is voor hem allemaal een hele grote leerschool", aldus Arnesen. "Maar zoals ik hem nu meemaak, is hij een toptrainer voor de toekomst".

Arnesen zegt dat Kompany zelf de sleutel in handen heeft van die toekomst. Hij vraagt zich af of Kompany wel trainer wil blijven en of hij op langere termijn geen voorzitter wil worden van een club of van Anderlecht. Op die manier zou hij alles kunnen regelen wat binnen zijn mogelijkheden ligt.

Over de mislukte start zei Arnesen dat Kompany goed genoeg beseft dat er meer wedstrijden moeten gewonnen worden. "Kompany zet spelers niet onder druk, maar eigenlijk ook wel onder een positieve druk", vervolgt Arnesen. "Kompany scheldt geen spelers uit, hij is positief en constructief in zijn benadering, maar we moeten natuurlijk wel winnen."

Bron: Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum