Anderlecht zoekt naar nieuwe oplossing voor stadion

DINSDAG, 10 SEPTEMBER 2019, 18:58 - TCV
Logo Anderlecht-Online

ANDERE Nu de plannen van het Eurostadion voorgoed zijn verdwenen in de prullenmand, denkt Anderlecht aan opties voor een nieuw stadion. De voorkeur gaat uit naar een plaats in de buurt van het huidige Lotto Park.

Sportief directeur Michael Verschueren sprak recent met het Brusselse medium BRUZZ over de toekomst van het Anderlecht-stadion. De banden met de politiek zouden opnieuw zijn aangehaald, want tijdens de match tegen Standard was burgemeester Eric Thomas (PS) te gast. Hij was zeker geen voorstander van een nieuw stadion in Neerpede, maar er zou nu terug toenadering zijn tussen beide partijen. "We gaan zelf voorstellen indienen in plaats van zomaar beroep te doen op projectontwikkelaars", zei Verschueren. Anderlecht wil liefst een plaats in de buurt van het huidige stadion, maar sluit een combinatie met een nationaal stadion niet uit.

Anderlecht is op zoek naar een nieuw en groter stadion om extra inkomsten te genereren. Volgens Verschueren kunnen ze dan de zitjes goedkoper aanbieden en willen ze meer abonnementen verkopen, onder andere door te mikken op lokale verankering. Het stadion zit wel elke week vol. Verschueren denkt ook aan een fanshop van Paars-wit in het centrum van Brussel.

Bron: Het Laatste Nieuws / BRUZZanderlecht-online forum