U11 op podium van Moerdijk Cup

ZONDAG, 8 SEPTEMBER 2019, 18:30 - SJonas35
Logo Anderlecht-Online

JEUGD In het Nederlandse Zevenbergen werd er dit weekend een jeugdtornooi voor de U11 georganiseerd: de "Moerdijk International U11 Cup". RSC Anderlecht eindigde derde, na FC Utrecht en KRC Genk. Heel wat grote klepper uit het Europese voetbal namen deel, onder andere Paris Saint German en Manchester City. 

Anderlecht zat tijdens de groepsfase in Groep B met PSV Eindhoven, FC Nordsjaelland en NAC Breda. Op zaterdag werden deze 3 wedstrijden gespeeld en gewonnen (1-0, 4-0 en 0-4). In de tweede groepsfase kwam Anderlecht tegen kleppers als Paris Saint Germain, FC Utrecht en Feyenoord. Ook hier behaalde de U11 9 punten uit 3 wedstrijden. (2-0, 1-2 en 1-0).

In de halve finale kwamen de twee Belgische clubs tegen elkaar. Helaas was KRC Genk te sterk en verloor Anderlecht deze wedstrijd met 1-0. De wedstrijd om de derde plaats tegen AFC Ajax werd dan weer wel gewonnen met een sterke 1-3. Zo behaalden ze een mooie derde plaats. FC Utrecht won de finale met 3-0 van KRC Genk en won zo - onverwacht - het tornooi.

Bron: VoetbalPrimeuranderlecht-online forum