Saelemaekers schenkt Anderlecht eerste driepunter

ZONDAG, 1 SEPTEMBER 2019, 19:57 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Eindelijk! Op speeldag zes wordt Anderlecht eindelijk beloond voor de moed en het goede voetbal van het seizoensbegin. Een zuinige 1-0-zege tegen leider Standard zorgt voor positieve gevoelens bij het ingaan van de interlandbreak. Verloren zoon Alexis Saelemaekers speelde sterk en besliste de wedstrijd.

Net als in de vorige wedstrijden eiste Anderlecht meteen het balbezit op. Op de eerste kansen was het wel even wachten. Standard had zijn huiswerk goed gemaakt, al kwam het offensief niet uit de verf.

Halfweg de eerste helft botste Bokadi in het strafschopgebied tegen Gerkens. Na consultatie van de VAR besliste scheidsrechter Laforge om geen strafschop toe te kennen. Op het halfuur is het wel raak. Verschaeren met de actie op rechts, Chadli met het hakje en Saelemaekers trapte de bal beheerst in de verste hoek: 1-0. De ingevallen Vlap liet kort voor de rust de 2-0 liggen. Geheel vrijstaand kopte hij onbegrijpelijk naast.

Na de pauze moesten we een kwartier wachten op de eerste doelpoging die naam waard. Van Crombrugge zweefde een vrije trap van M'Poku mooi uit de winkelhaak. Een fotografenbal. Ook nadien mocht de Anderlecht-goalie zijn handschoenen nog enkele keren gebruiken.

In minuut 83 kreeg de ingevallen Amuzu dé kans om de zege veilig te stellen, maar hij trapte naast. Ook Verschaeren en Sambi Lokonga kregen de 2-0 niet op het bord. Het bleef 1-0 en zo pakt Anderlecht zijn eerste driepunter van het seizoen.