Nieuwe nederlaag, maar met dezelfde problemen

VRIJDAG, 23 AUGUSTUS 2019, 22:35 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft de topper in Genk met 1-0 verloren na een goede eerste en opnieuw een minder goede tweede helft. Tot overmaat van ramp vielen Sandler en Kompany uit met blessures. Volgende week wacht Standard.

In de eerste helft nam Anderlecht na zo’n tien minuten het overwicht in de match. Dat resulteerde in goed veldspel, maar nauwelijks in kansen. Ook uit vijf hoekschoppen kon Paars-wit niets halen. Amuzu knalde een keer over, Verschaeren en Chadli trapten te zacht naast en Vlap legde een bal schuin op het dak van het doel. Genk kon amper dreigen, enkel de Japanner Ito was af en toe gevaarlijk

In de tweede helft startte Anderlecht nog goed, maar na 53 minuten begon het Genkse offensief. Samatta rondde na druk van de thuisploeg een aanval af en de Genkse topschutter kon moederziel Van Crombrugge fusilleren. De doelman kon daarna wel nog een aantal maal de meubelen redden. Anderlecht moest vervolgens noodgedwongen zijn centrale as achterin wisselen door blessures, maar kwam toch terug in de wedstrijd. Cobbaut en de goed ingevallen Adzic zorgden nog voor gevaar, maar wat geluk ontbrak net zoals in de vorige wedstrijden. Samatta miste in de laatste minuut nog een grote kans na geknoei van Van Crombrugge.

Deze wedstrijd leek opnieuw op de vorige matchen: een goede eerste helft, gevolgd door een minder goede tweede helft. Mooi voetbal, maar tot aan het strafschopgebied van de tegenstander. Daar ontbreekt het duidelijk aan stootkracht, efficiëntie en realisme.

Volgende week wacht er opnieuw een topper, nu thuis tegen Standard. Afwachten wat het wordt met de blessures van Sandler en Kompany.