Voorzitter supportersclub: "Laat ons afwachten tot eind september"

MAANDAG, 19 AUGUSTUS 2019, 10:50 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht staat na vier speeldagen pas 13de en daar speelt de pers gretis op in. Op Radio 1 werd Frank Eeckhout, lid van de Fanboard en voorzitter van een supportersclub, geïnterviewd over de start van de competitie.

Eeckhout begon met een positieve noot en zei dat niemand verwacht dat alles meteen op poten staat. "Het voetbal is veel beter dan vorig seizoen, alleen vallen de resultaten tegen", aldus Eeckhout. "We hebben een aantal dramatische jaren gekend qua voetbal, maar dat is al beter". Een groot deel van de supporters is volgens Eeckhout ervan overtuigd dat de resultaten zullen volgen.

"Kompany hoeft niet altijd alles op zich te nemen. Hij mag gerust de dingen benoemen zoals ze zijn. Als er iemand niet goed is, mag hij dat gewoon zeggen", aldus Eeckhout die verder zegt dat Kompany zich niet boven de rest hoeft te stellen. "Hij is ook een speler, een van de elf."

Een gebrek aan vertrouwen, een gebrek aan finesse bij de afwerking en een beetje geluk ontbreken Paars-wit op dit moment volgens Eeckhout. "We krijgen zaterdag een lichte penalty tegen. Dat is een keerpunt en de koppen gingen naar beneden. We hebben een jonge groep die een boost moet krijgen van een overwinning."

Toch merkt hij ook een minpunt op. "We hebben een spits gekocht en die heeft nog niet gespeeld", aldus Eeckhout die verder vindt dat dit toch een minpunt is om geen fitte spits te hebben wanneer het seizoen begint. Hij wil afwachten tot eind september, wanneer alles goed is ingewerkt. Hij vindt dat we dan pas de eerste conclusies mogen trekken.

Hij geeft toe niet naar de andere ploegen te kijken die goed spelen en het ook in Europa (voorlopig) goed doen. "We staan voor een heel moeilijk vierluik, maar we hopen en geloven in een goed resultaat vrijdag in Genk. Eens die overwinning er is, zijn we vertrokken", concludeert Eeckhout.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.