Guardiola en Martinez coachen Kompany's afscheidswedstrijd

MAANDAG, 12 AUGUSTUS 2019, 14:12 - Nostak
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE 11 september aanstaande staat er in het Etihad Stadium een afscheidswedstrijd voor Vincent Kompany op het programma. Daarin nemen de 'Manchester City Legends', onder leiding van Pep Guardiola, het op tegen een Premier League All Star elftal, onder leiding van Belgisch bondscoach Roberto Martinez.

Guardiola & Martinez

Op de clubwebsite van 'The Citizens' verklaren beide heren verheugd te zijn deel te mogen nemen aan Kompany's testimonial. Kompany verdedigde tussen 2008 en 2019 de clubkleuren van Manchester City. Onder de hoede van Pep Guardiola won hij de afgelopen twee seizoenen maar liefst zes trofeën. De Rode Duivels bereikten onder Roberto Martinez een historische derde plaats op het WK 2018 in Rusland, meteen ook de beste eindnotering aller tijden voor de Belgische nationale ploeg.

"Het is fantastisch om deel te mogen uitmaken van Vince's afzwaaiwedstrijd, ik voel me echt vereerd", zegt Guardiola. "Vincent's plaats in de clubgeschiedenis is veilig, als leider in de kleedkamer en inspiratie op het veld liet hij de City fans ongekend mooie tijden beleven, daar zijn we hem eeuwig dankbaar voor".

"Hij verdient alle respect en bewondering die we hem toewerpen, ik hoop dat deze afscheidswedstrijd hem doet beseffen wat hij voor deze club betekend heeft", besluit Guardiola.


Reeds dertien namen bevestigd

De eerste dertien namen die zullen aantreden voor de 'Manchester City Legends' zijn: Joe Hart, Joleon Lescott, Micah Richards, Pablo Zabaleta, Wayne Bridge, Gareth Barry, Nigel de Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland en Anderlecht U21 coach Craig Bellamy. Allen spelers waar Kompany in zijn City-tijd mee heeft samengespeeld.

 



anderlecht-online forum