Swingend Anderlecht beloont zichzelf niet

VRIJDAG, 9 AUGUSTUS 2019, 22:26 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek: scoren lukt o zo moeilijk. Voor de rust en in het slotkwartierverwende paars-wit zijn publiek met attractief en offensief voetbal, maar het kreeg de bal niet tegen de touwen. Het blijft zo ontgoocheld achter met 2 op 9 na een tweede 0-0 op rij.

Net als in de eerste thuiswedstrijd tegen KV Mechelen begon Anderlecht swingend aan de partij. Het tikte de bal, rond voetbalde aanvallen bij elkaar via flankspelers Amuzu en Doku, maar de afwerking bleek opnieuw het pijnpunt. Binnen de eerste vijf minuten schoot eerst Doku over en kopte Sandler rakelings voorlangs. Wat later ontzette Van Cleemput net voor Amuzu en redde Thoelen op een mooie plaatsbal van Vlap.

Na een kwartier ging het doelgevaar liggen. Anderlecht behield wel de bal en de combinaties. KV Mechelen had heel wat overtredingen nodigen om paars-wit het voetballen te beletten. Scheidsrechter Visser hield de kaarten op zak. Tot in de extra tijd van de eerste helft Thoelen de diep spurtende Amuzu onderuit trapte. Logisch rood was zijn deel. Vlap krulde de vrije trap zo'n half metertje over doel. 0-0 halfweg: net als in de eerste thuiswedstrijd vergat Anderlecht zichzelf te belonen.

Na de pauze zagen we een heel ander Anderlecht. De thuisploeg behield het balbezit, maar tot kansen kwam het niet meer. Op het uur greep Kompany in: Adzic en Thelin kwamen in de plaats van Gerkens en de weggedeemsterde Doku. Pas in minuut 66 zagen we de eerste doelpoging, maar het schot van Zulj was te centraal. Enkele minuten later trapte Sardella over.

Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Anderlecht het fysiek moeilijker. Tien minuten voor tijd wasren er plots drie grote kansen. Eerst stuitte Thelin (aan het shirt getrokken?) op Bouzian. Meteen daarna Dewaele met de voorzet, Thelin die aflegde en de volley van Zulj zoefde centimeters naast. Een minuut later trapte Vlap een andere goede kans over doel.

In de slotminuten zocht Anderlecht nadrukkelijk naar het gat, maar het slaagde er niet in om door de rood-gele muur te breken die de Mechelaars hadden opgetrokken op de zestien. Ook invaller Verschaeren kreeg in de extra tijd nog een kans, maar hij vond Bouzian op zijn weg. De laatste kans was voor Kompany zelf, maar zijn kopbal in de laatste minuut van de extra tijd ging naast.