Verschueren: "Nog acht transfers, spits geen prioriteit"

DONDERDAG, 8 AUGUSTUS 2019, 07:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Michael Verschueren wil tegen 1 september een kern hebben van 26 spelers. Dat geeft hij aan in Het Nieuwsblad. De sportief directeur spreekt in de krant ook over namen en posities. Hij vertelt dat de komst van een nieuwe centrale verdediger waarschijnlijker is dan van een extra spits.

Nieuwe spits?
Zaterdag in L'Avenir klonk het nog dat er naast Kemar Roofe nog een tweede nieuwe spits zou komen, nu spreekt Verschueren andere taal. "Dat is voorlopig geen prioriteit meer. We hebben Roofe en Thelin. Die laatste is zeker nog niet afgeschreven."

Nieuwe verdediger?
Wel afgeschreven, zijn Antonio Milic, James Lawrence en Josué Sa. Zij mogen/moeten beschikken. "Als zij alle drie vertrekken, komt er zeker nog een extra centrale verdediger", aldus Verschueren.

Nieuwe middenvelder?
Sommige fans dromen van Lucas Biglia om de cruciale positie als defensieve middenvelder in te vullen. Hen moet Verschueren teleurstellen. "We hebben de piste Biglia intern erg grondig bestudeerd. Inclusief scoutingsrapporten en gesprekken met Kompany, maar beslisten daarna om hem niet te nemen. Het is te vroeg om te stellen dat Peter Zulj niet goed genoeg is voor die positie. Over enkele weken is Albert Sambi Lokonga ook weer fit."

Over Kums 
Sven Kums zat de eerste twee wedstrijden in de tribune. Wat gebeurt er met hem? "Kompany kiest voor elke match de beste achttien spelers van het moment. Ik sprak al enkele keren met Kums en hij blijft vriendelijk en gemotiveerd. Hij gaat de strijd aan en we duwen hem niet naar de uitgang. Maar of hij nog een toekomst heeft bij ons, is de beslissing van Kompany."

Over Trebel
Waar Kums nog mag blijven, moet Adrien Trebel weg. Een transfer lijkt in zicht. "We evolueren in de richting van een oplossing", aldus Verschueren.

Over Saelemaekers
En wat met Alexis Saelemaekers? Tegen Oostende negentig minuten op de bank, tegen Moeskroen in de tribune. "We pushen hem niet om te vertrekken. Hij moet voor zichzelf uitmaken of hij de concurrentiestrijd wil aangaan. Als hij de knop omdraait, zijn we heel tevreden met hem."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.