Cobbaut: "Kompany is geschenk voor elke speler"

ZONDAG, 28 JULI 2019, 09:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Er zijn sceptici zoals Hugo Broos die twijfelen of Vincent Kompany het gaat halen bij RSC Anderlecht. Maar niet Elias Cobbaut, hij heeft het volste vertrouwen in de speler-manager. "Iedereen ken zijn taak, hij maakt voetbal makkelijker."

Cobbaut heeft een moeilijk seizoen achter de rug, mede door een blessure waardoor hij vier maand aan de kant stond. De verstandhouding met Rutten was onder nul en er volgend een teleurstellend EK met de nationale U21. Maar dat alles is achter de rug en de verdediger richt zich volledig op het nieuwe seizoen, hoopvol en optimistisch.

"Vorig jaar was zowel voor Anderlecht als voor mij minder. We moeten dat dit seizoen rechtzetten. Ik geloof ook in de titel, ik zie niet in waarom niet. Elke voetballer kent wel eens en minder seizoen. MIjn ambitie is om de vast  linksachter van paars-wit te worden", is Cobbaut eerlijk.

Er zijn non-believers, maar Cobbaut ziet niet in waarom Kompany niet zou slagen bij Anderlecht: "Ik twijfel er niet aan. Kompany heeft zoveel maturiteit, ervaring, uitstraling, hij maakt voetbal makkelijker. Iedereen kent ook zijn taak binnen het systeem. Hij is gewoon een geschenk voor elke speler."



anderlecht-online forum