Vlap: "Ik heb er zin in"

ZATERDAG, 27 JULI 2019, 15:52 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Michel Vlap staat te popelen om zijn eerste officiële wedstrijd voor RSC Anderlecht te spelen. De Nederlander had al langer een toekomstplan in zijn hoofd. RSC Anderlecht past perfect in dat lijstje.

Vlap wil het goed doen bij paars-wit al beseft hij dat dat misschien niet meteen lukt: "Ik geloof in mezelf, maar dat kan dat het niet meteen lukt. Dat is geen drama. Als we goed voetballen zullen de resultaten wel volgen."

Transfer

RSC Anderlecht en Vlap hadden mekaar vlug gevonden, alleen Heerenveen wou zijn paradepaardje niet zomaar laten gaan. Er ging dus heel wat aan vooraf vooraleer de transfer afgerond was. "Persoonlijk was dat best lastig", is Vlap eerlijk, "Gelukkig kwam er toch nog een akkoord. Eentje van 8 miljoen euro plus bonussen. Bizar dat ik ineens zoveel waard ben. Maar als je ziet vanwaar ik kom is het natuurlijk prachtig."

Supporters

Ondanks die hoge transferprijs heeft Vlap geen sterallures, integendeel: "Bij Heerenveen had ik een prima band met de supporters, die wil ik hier ook. Daarom dat ik lessen Frans wil nemen. Zo kan ik praten met alle supporters."

"Maar de beste manier om je geliefd te maken, is natuurlijk scoren", lacht de Nederlander, "Iedereen wil dat Anderlecht opnieuw een succesvolle club wordt, de leiding, de supporters. En volgens mij gaat het Vincent Kompany ook lukken, hij kan dat. En ik wil hem helpen door veel te gaan scoren. Als er aanval is, moet je in de box zijn en ik zal er zijn. Ik heb er echt zin in."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.