"Ik zal kapiteinsband met plezier omdoen"

ZATERDAG, 27 JULI 2019, 15:20 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Thomas Didillon wordt getipt als volgende kapitein van RSC Anderlecht. De doelman hoeft die niet persé, maar zal zijn verantwoordelijkheid nemen als men hem daar om vraagt. Al denkt hij dat de echte beslissing pas na de transferperiode zal worden genomen.

Didillon was tijdens de voorbije play-offs niet onbesproken. Doelpunten tegenkrijgen door je eigen fout is fataal voor een doelman. Maar de Fransman liet de moed niet zakken, mede door een mental coach.
"Voor een doelman is het belangrijk dat zo'n fouten niet in het hoofd kruipen. Daar helpt die mental coach mij dan weer bij. Twee à drie keer per week hebben we contacht en hij helpt mij dan mentaal sterk te staan. Want dat is belangrijk.  Wil je een topkeeper zijn dan moet je ook mentaal sterk zijn."

Kapitein

Mede doordat Didillon een sterke mentaliteit heeft, steekt hij zich ook niet weg. De kans is dan ook groot dat de doelman de volgende kapitein wordt.
"Kompany kan niet alles alleen en als hij vindt dat ik die waard ben, zal ik hem met plezier aandoen. Maar dat zal mij verder niet veranderen als mens."

Ondertussen bevestigde Kompany het nieuws dat een nieuwe kapitien pas zal gekozen worden na de transferperiode.
 “In de ploeg is besloten om de beslissing uit te stellen tot begin september. Leiders staan op in moeilijke momenten en in grote wedstrijden, dus we zullen de komende weken zien hoe alles gaat om dan een beslissing te nemen die hopelijk lang standhoudt. Tot dan zal het telkens de oudste speler op het veld, buiten mezelf, de aanvoerdersband krijgen.”



anderlecht-online forum